Més de 2.000 alumnes gaudiran aquest estiu de les instal·lacions de l’Escola Nacional de Vela de Calanova
El centre ha rebut la Bandera Blava de la Fundació Europea d’Educació Ambiental
Més de 2.000 alumnes participaran en els cursos d’estiu de l’Escola Nacional de Vela de Calanova. Aquests cursos, que es venen celebrant des de l’any 1976, ha estat en molts de casos, el primer contacte amb l’esport de la vela de molts d’esportistes que desprès han assolit importants triomfs en competicions internacionals.
Durant els tres mesos d’estiu, 35 monitors d’alta titulació i gran experiència, impartiran aquests cursos, que comprenen des del nivell d’iniciació fins el nivell de precompetició.
A més a més aquests alumnes tornaran a gaudir d’unes excel·lents instal·lacions, que han estat guardonades altre any amb la Bandera Blava, distintiu que atorga anualment la Fundació Europea d’Educació Ambiental.
Per tal motiu, el delegat de la Presidència per a l’Esport, Diego González, acompanyat pel director de l’Escola Nacional de Vela de Calanova, Jesús Salom ha hissat oficialment la bandera blava concedida a Calanova.
A l’acte, han estat presents el director de la Residencia Reina Sofia, Kiko Villalonga, el president de la Federació Balear de Piragüisme, Juan José de Salabert; el president de la Federació Balear d’Activitats Subaquàtiques, Juan José Más; el president de la Federació Balear de Pesca, Mateu Bauçà i el vicepresident de la Federació Balear de Vela, Ramon Lleonart i esportistes que utilitzen les aquestes instal·lacions.
Aquest guardó se concedeix per tal d’assegurar el compliment continuat dels criteris específics, tals com la qualitat de les aigües, la informació i educació ambiental, la gestió mediambiental i la seguretat i serveis.
Totes aquests criteris, formen part del programa de política ambiental que l’Escola Nacional de Vela Calanova du a terme per tal de minimitzar els impactes ambientals provocats per les activitats que se desenvolupen al centre.
Aquest programa afecta a les activitats i serveis de Calanova que presenten impactes sobre el medi ambient, en particular: la gestió de residus, aigua i energia, emissions a la atmosfera, qualitat de les aigües, renous i vibracions, manteniment d’instal·lacions i equips, emmagatzematge, ús i manipulació de combustibles i productes amb risc mediambiental i als criteris d’influència ambientals aplicables a les compres i relacions amb els proveïdors i subcontractistes.
Els objectius del programa mediambiental són:
Reduir la contaminació: Instal·lació d’una arqueta per a decantar els residus que es generen a la zona d’avaraments durant el manteniment de les embarcacions i comprar motors de 4 temps per a les embarcacions auxiliars dels cursos de vela que permetin reduir l’emissió de gasos contaminats i disminuir el consum de combustible.
Reduir el consum energètic: S’han canviat totes les bombetes de la zona de allotjament per unes de baix consum i col·locació de plaques solars al terrat de l’edifici.
Reduir el consum d’aigua: doble polsador als WC dels vestuaris.
Fomentar la formació ambiental del personal de l’escola mitjançant cursos i la incorporació de pràctiques i hàbits sostenibles que permetin l’extensió de modes de vida respectuosos amb el medi ambient